2011 m. kovo 13 d., sekmadienis

Baltymų pasirinkimas

Baltymų (proteino) pasirinkimas

Baltymų milteliai yra puikus baltymų šaltinis, iš karto prieš ir po treniruotės, nes tai greitai kūno suardomas produktas todėl amino rūgštys gali patekti į raumenų audinius labai greitai.

Baltymų milteliai taip pat yra labai patogus baltymų šaltinis laikais kai jų labiausiai reikia, nes visas paruošimas susideda iš vandens šiek tiek ir puodelio suplakimo. Turėti kokybiškų baltymų šaltinį yra protingas žingsnis, jei norite teigiamų pokyčių Jūsų organizme ir tinkamumo baltymų lygio palaikymo.

Taip pat svarbu nepamiršti, kad ne vis baltymų šaltiniai yra sukurti vienodai. Baltymų milteliai skirsis jų sudėtimi ir be pirminės naudos jie gali pasiūlyti papildomos.

Kada yra pagrindinis laikas kai jūs ruošiatės gerkite baltymų miltelius?

Pirma, apsispręskite kada gersite baltymus. Ar Jūs ieškote baltymų iš karto po treniruotės? Arba jūs ieškote baltymų naudojimui dienos viduryje, kai skubate ir neturite tinkamo maisto?

Kiekviena iš šių situacijų skirsis smarkiai tai, ko jums reikia. Jeigu Jūs ieškote baltymų iš karto po treniruotės, jūs norite kažko, kas yra kaip greitai virškinami, kaip įmanoma greičiau. Šiuo atveju išrūgų izoliato baltymų milteliai bus puikus pasirinkimas ir paprastai sumaišomi su kai kurių angliavandenių (dekstrozės arba maltodekstrino) formis, siekiant suteikti gliukozės raumenis.

Jeigu jūs planuojate naudoti baltymus kaip maistas per visą dieną, tada jums reikia su kazeino baltymų miltelių, nes jei ilgiau virškinami ir lėtai išleidžia amino rūgštis organizme.

Ar ketinate maišyti baltymus su kuo nors daugiau nei vanduo?

Tai antras klausimas kurį privaloma apsvarstyti, kai renkamasis baltymų miltelių šaltinį. Ar jūs maišysite baltymus tik su vandeniu, ar naudosite sultys, pieną ar dėsite miltelius į maisto pusgaminius. Kai kurie baltymai geriau maišosi su pienu nei su sultimis, todėl jei ketinate maišyti su jomis reikia įsitikinti ar jie gerai tirpsta šiame skystyje.

Skonis, o ne pats svarbiausias faktorius nuo kūno svorio požiūriu, bet jis turės įtakos, kaip reguliariai, jūs naudojate baltymų miltelius.

Koks pagrindinis tikslas-raumenų auginimas ar svorio metimas?

Svarbiausia renkantis baltymus, tai pasirinkti tuos kurie atitinka jūsų tikslą – raumenų auginimą ar svorio metimą. Jei jūs siekiate tik riebalų deginimo, tada jūs turite rasti baltymų miltelius, kurie turi mažai kalorijų ir 100% baltymai.

Šios rūšies baltymai paprastai yra tarp 90 ir 110 kalorijų ir jų vienu kaušeliu gaunama kažkur tarp 22 ir 26 gramų. Tai leidžia jums gauti baltymų, reikalingų riebalų deginimui nepridedant papildomų kalorijų iš angliavandenių ar riebalų esančių kaip priemaišos.


Jei, kita vertus, jūs dedate visas savo pastangas į raumenis masės auginimą, galbūt norėsite apsvarstyti baltymų miltelius, kurie turi šiek tiek daugiau kalorijų. Yra platus "svorio gainer‘iu" baltymų miltelių pasirinkimas, šiam tikslui.

Jeigu pasirinksite vieną iš šių rūšių, didžiausias faktorius kurį reikia apsvarstyti, yra laikas kada juos naudosite. Jei naudojate jį per dieną, pasirinkdami rūšį turinčia tam tikrų riebalų tai bus gerai - netgi naudinga.

Jei naudojate jį tik prieš arba po treniruotės, tada jūs norite vieno, kad būtų griežtai tik baltymų ir angliavandenių, nes riebalai per šį laiką yra trikdis sulėtinantis amino rūgšties ir gliukozės išsiskyrimą organizme.