2011 m. kovo 7 d., pirmadienis

Kreatinas

Kreatinas yra organinių rūgščių, natūraliai esančių organizme, kuri tiekia energiją raumenų ląstelėse trumpas eilių energijos (kaip reikalaujama kėlimo svorius) per kreatino fosfato papildymo ATP. Mokslinių tyrimų skaičius įrodė, kad kreatino gali pagerinti stiprumo, energijos, raumenų masę, ir susigrąžinimo laiką. Be to, naujausi tyrimai parodė, kad kreatinas padidina smegenų funkcijas ir sumažina psichikos fatigue.Unlike steroidų ar kitų rezultatus gerinančių vaistų, kreatino, galima rasti natūraliai daug bendrų maisto produktų, tokių kaip silkė, tunas, lašiša, ir jautienos, todėl sunku uždrausti ją iš sporto varžybos.

Kreatinas padidina tai, kas vadinama ląstelių volumization traukiant vandenį į raumenų ląsteles, todėl jos didesnės [Reikalinga citata]. Šis ląstelėje sulaikymo neturėtų būti painiojama su bendrąja mitas, kad kreatinas sukelia vidurių pūtimas (arba tarpląstelinio vandens susilaikymas). [Patikslinimas reikalingas]

Kreatinas yra parduodami įvairių formų, įskaitant kreatino monohidratas ir kreatino etilo esteris, be kita ko. Nors visi kreatino rūšių yra parduodami tais pačiais tikslais, esama subtilių skirtumų tarp jų, pavyzdžiui, kainų ir būtina dozė. Ne papildomo šaltinių kreatino įvairūs mėsos subproduktai, raudonos mėsos, ir inkstai mėsos.

Arnoldas Schwarzeneggeris teigia:
Kreatino monohidratas yra laikoma dauguma kultūristų būtinybė. Kreatino monohidratas yra ekonomiškai efektyviausias maisto papildas pagal raumenų dydį ir jėgą pelnas. Nėra pageidaujamą kreatino papildyti, tačiau manoma, kad kreatinas veikia geriausiai, kai jis yra vartojamas kartu su paprastų angliavandenių. Tai galima padaryti maišant miltelius kreatino su vynuogių sultis.