2011 m. kovo 7 d., pirmadienis

Kultūrizmas

Kultūrizmas yra kūno modifikacija dalyvauja daug raumenų hipertrofija forma; asmuo, kuris užsiima ši veikla yra vadinama kultūristas. Be konkurencingos kultūrizmas, kultūristų parodyti savo išvaizda į teisėjus, kurie priskirti taškai, atsižvelgiant į jų išvaizdą skydelyje. raumenys paaiškėjo per procesą, vadinamą "mažinimo etapas" - apie riebalų praradimas, aliejų derinys, ir rauginimo (arba įdegio losjonai), kurios kartu su apšvietimo padaryti raumenų grupę daugiau skirtingų apibrėžimas.

Žinomi kultūristų įtraukti Charles Atlas, Steve Reeves, Reg Park, Arnold Schwarzenegger, o Lou Ferrigno. Šiuo metu keturios nugalėtojas Jay Cutler eina p. Olympia pavadinimą geriausių pasaulio kultūristas.

Kultūrizmas nelabai egzistuoja iki pabaigos 19 amžiuje, kai jis buvo paaukštintas iki Eugen Sandow Prūsijos (dabar Šiaurės Vokietija), kuris šiuo metu yra visuotinai vadinama "Šiuolaikinės Kultūrizmas Tėvas". Jis yra įskaityta kaip šios sporto šakos pradininkas, nes jis leido publikai mėgautis peržiūrėti savo kūno sudėjimą "raumenų rodyti spektakliai". Nors žiūrovams buvo malonu matyti gerai išvystyta kūno sudėjimą, tie vyrai tiesiog rodomi jų kūnai kaip koncentracija, demonstracijas ar imtynių rungtynėse. Sandow turėjo scenoje pastatyta aplink šias per jo valdytojas, Florenz Ziegfeld rodomas. Oskaras laimėjusios 1936 muzikos kino Didžiosios Ziegfeld, vaizduojamas šio modernaus kultūrizmo pradžioje, kai Sandow pradėjo rodyti savo kūną už karnavalai. Iš Sandow vaidmenį atliko aktorius Nat Pendleton.

Sandow tapo toks sėkmingas, ne lankstymo ir kelia savo kūno sudėjimą, jis vėliau sukūrė keletą įmonių visame jo šlovės ir buvo tarp pirmųjų į rinką produktus, firminiai su jo tik pavadinimas. Jis buvo įskaityta išradus ir pardavimo pirmą naudotis įranga, skirta masės (apdirbtais hanteliai, pavasarį skriemuliai ir įtampa juostas) ir netgi jo nuotrauka buvo parduodama tūkstančiai "kabinetas kortelės ir kitos grafikos.

Sandow buvo tobulas "gracilian" (tai buvo standartas, kur matematiniai "idealų" buvo įsteigta ir "tobulą kūno sudėjimą" buvo artimas senovės graikų ir romėnų skulptūrų nuo klasikinio kartus proporcijos - žr aukso vidurį). Tai kaip Sandow pastatytas savo kūno sudėjimą ir ankstesniais metais, vyrai buvo vertinami pagal tai, kaip glaudžiai jos atitiko šių "idealų" proporcijas. Sandow surengė pirmąją kultūrizmui konkursas dėl 14 rugsėjis 1901 vadinama "Didžiosios konkursas" ir nusprendė Royal Albert Hall, London, Jungtinė Karalystė. Vertinami pagal save, seras Čarlzas Lawes ir seras Arthur Conan Doyle, konkursas susilaukė didžiulės sėkmės ir buvo parduotas, o šimtai, kūno kultūros entuziastai buvo nusisuko. Trofėjus pateikiamas nugalėtojas buvo bronzinė statula Sandow pats raižyti Frederikas Pomeroy. Nugalėtoju tapo William L. Murray Notinghemas, Anglija. Prestižiškiausių kultūrizmo konkursas šiandien yra p. Olympia, o nuo 1977 m., nugalėtojas buvo pateiktos tos pačios bronzinė statula Sandow, kad jis pats pateikė laimėtojas Pirmasis konkursas.